Som I formentlig er bekendt med, så offentliggjorde regeringen  i går d. 23. oktober nye restriktioner der skal mindske forekomsten af covid-19 smittetilfælde i Danmark.

Med regeringens udmelding forlænges de nuværende restriktioner, og samtidig indføres der nye og skærpede restriktioner fra mandag den 26. oktober 2020 (krav om mundbind dog først fra 29. oktober 2020). Det medfører følgende restriktioner og anbefalinger på kultur- og idrætsområdet:

– Forbud mod at forsamles mere end 10 personer.

– Der er dog en undtagelse for dette for idræts- og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge op til 21 år inklusiv evt. ansvarlige personer over 21 år, hvis dette vurderes nødvendigt for forsvarlig afholdelse af aktiviteten. Der må maksimalt samles 50 til disse aktiviteter.

– Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder ikke for professionelle idrætsudøvere.

– Almindelig ophold og færden på en arbejdsplads er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer (f.eks. professionelle udøvere på en scene).

– I lokaler, lokaliteter og arrangementer mv., hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende må der være op til 500 personer til stede.

– Der skal fra d. 29. oktober bæres mundbind eller visir indendørs på kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter, herunder museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, videnspædagogiske aktivitetscentre, biografer, teatre mv.

– Kravet om brug af mundbind eller visir gælder ikke, når man sidder ned eller hvis mundbind eller visir ikke kan bæres grundet aktivitetens natur (f.eks. ved badning, i forbindelse med omklædning mv.). 

– Kravet om brug af mundbind eller visir gælder desuden ikke for optrædende og udøvere m.v. under en kultur-eller idrætsaktivitet. Kravet gælder dog både før og efter optræden og udøvelse mv. 

– Anbefaling om aflysning af arrangementer, der primært har et socialt formål samt arrangementer med overnatning f.eks. kolonier, lejrskoler og studieture.

1 kommentar til “Kære foreninger og aftenskoler”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *